Allergimedisin

Har du kjent allergi fra tidligere og gjenkjenner symptomer? Fyll ut vårt enkle skjema og få svar fra lege i løpet av kort tid.

  • E-resept på allergitabletter, nesespray og øyedråper
  • Gjennomsnittlig vurderingstid fra lege ca 20 minutter (åpent 08-22 alle dager)
  • Pris kr 289,-
  • Gratis hvis vi ikke kan hjelpe deg
Allergimedisin

Ta kontakt med våre leger for en rask vurdering og få resept på allergimedisin ved indikasjon innen kort tid..

Hvordan fungerer det?

1) Fyll inn skjema

Fyll inn vårt selvbetjeningsskjema. Skjemaet inneholder spørsmål om din helse og dine symptomer.

2) Legen gjør en vurderering

Etter at du har fylt inn skjema vil en erfaren legen gå gjennom informasjonen.

3) Rask behandlingstid

Våre leger har en gjennomsnittlig svartid på 20 minutter mellom kl 08-22 alle dager. Ved indikasjon kan legene skrive ut allergimedisin. (Tjenesten er gratis om ingen behandling)

Spørsmål og svar

Dersom du ikke finner svaret på ditt spørsmål, ta kontakt via post@legevakta.no eller vår chat.

Allergi og Allergimedisin

Allergi er når kroppen din reagerer på noe som vanligvis er harmløst, som om det var en inntrenger. Dette kan være alt fra matvarer til dyrehår og pollen. Pollenallergi, ofte kalt høysnue, er en av de vanligste formene for allergi. Den rammer folk når trær, gress, og ugress slipper pollen ut i lufta, spesielt i vår- og sommermånedene.

Pollenallergi kan ramme hvem som helst, uansett alder, men den starter ofte i barndommen eller ungdomsårene. Noen ganger kan den dukke opp senere i livet også. Det er en del ting som kan øke sjansen for å få pollenallergi, som å ha familie som også har allergier, eller å bli utsatt for mye pollen over lang tid.

De vanligste symptomene på pollenallergi inkluderer kløende, rennende eller tett nese, nysing, kløende eller rennende øyne, og noen ganger kan det påvirke pusten. For noen kan disse symptomene være milde og mer en irritasjon enn noe annet. For andre kan de være alvorlige og påvirke dagliglivet, som å gjøre det vanskelig å være ute når det er mye pollen i lufta, eller forstyrre søvn. Disse symptomene kan som oftest behandles med vanlig allergimedisin.

Noen ganger kan folk med pollenallergi også oppleve noe som kalles kryssreaksjoner. Det betyr at de kan reagere på bestemte typer mat som har liknende proteiner som de man finner i pollen. For eksempel, hvis du er allergisk mot bjørkepollen, kan du også reagere på nøtter, epler, eller gulrøtter.

Å vite om du har pollenallergi kan hjelpe deg med å finne måter å håndtere det på, som å følge med på pollenvarsler, holde vinduer lukket når det er mye pollen i lufta, og å snakke med en lege om behandlinger som kan lette symptomene. Vanlige allergimedisiner inkluderer allergipiller, nesespray og øyedråper.