HPV-Vaksine

Bestill resept på vaksine. Fyll ut vårt selvbetjente skjema og få rask vurdering fra lege.

  • Gjennomsnittlig svartid fra lege er 1 time
  • Pris 249,-
  • Kjøp resept hos oss, hent og sett vaksinen på ditt nærmeste apotek eller hos egen lege
HPV-Vaksine

Hvor kan jeg sette vaksinen?

Vaksinen kan settes i de fleste apotek. Å få satt vaksinen koster ofte rundt 200kr. Både Boots, Vitus apotek, Ditt Apotek og Apotek 1 kan sette vaksine. Du kan se ditt nærmeste apotek som kan sette vaksine her. Enkelte apotek tilbyr booking av tid på forhånd via Helseboka.

Hva er HPV-vaksine?

HPV-vaksinen er en vaksine som beskytter mot humant papillomavirus, som kan føre til kreft i livmor og ytre kjønnsorganer hos kvinner og i munn, svelg og analt hos både menn og damer.

Vaksinen gir beskyttelse mot virustypene HPV 16 og 18 hos dem som ikke er smittet av virusene fra før. HPV-vaksinen settes med sprøyte i armen.

Hvem bør ta HPV-vaksine?

HPV-vaksine anbefales til jenter, unge kvinner og gutter. Men det er ingen øvre aldersgrense for å ta vaksinen. Det er godt dokumentert at vaksinen har god effekt opp til 45 års alder.

Hvor lenge varer vaksinen?

Det kreves tre doser for å oppnå beskyttelse. De tre dosene må settes i løpet av ett år. HPV-vaksinen gir god beskyttelse i minst åtte år etter vaksinasjon.

Hva er vanlige bivirkninger?

Som ved alle vaksiner så kan HPV-vaksinen ha bivirkninger. Den vanligste bivirkningen er hevelse og ømhet i armen der vaksinen er satt. Dette forsvinner etter få dager. De fleste får liten eller ingen reaksjon etter vaksinasjon. De fleste får liten eller ingen reaksjon etter vaksinasjon. 

For utfyllende liste over mulige bivirkninger se Folkehelseinstituttet

Hvordan fungerer det?

1) Fyll inn skjema

Fyll inn vårt selvbetjeningsskjema. Det tar ca 2 minutter

2) Legen gjør en vurderering

Etter at du har fylt inn skjemaet vil én erfaren lege gå gjennom informasjonen. Våre leger har en gjennomsnittlig svartid på 1 time mellom kl 08-22 alle dager.

3) Rask behandlingstid

Lege skriver ut resept på vaksine. Du henter vaksinen og ansatte på apoteket vaksinerer deg. Vaksinen koster ca 1400kr på apoteket. Og det pleier å koste ca 200kr å sette vaksinen på apoteket

Spørsmål og svar

Dersom du ikke finner svaret på ditt spørsmål, ta kontakt via post@legevakta.no eller ta kontakt i vår chat.