Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Få resept på vaksine med vårt selvbetjente skjema.

  • Skjema tar 3 minutter å fylle inn.
  • Gjennomsnittlig behandlingstid fra lege er 1 time
  • Kjøp resept hos oss, hent og sett vaksinen på ditt nærmeste apotek eller ta den med til din egen lege
  • Pris 249,-
Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Hva er smittsom hjernehinnebetennelse?

Smittsom hjernehinnebetennelse kan oppstå etter smitte av en type bakterier kalt meningokokker. Smitten skjer gjennom direkte kontakt eller dråpesmitte.

Smitsom hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som utvikler seg raskt og kan være dødlig.

Hvor kan jeg sette vaksinen?

Vaksine mot hjernehinnebetennelse kan settes i de fleste apotek. Å få satt vaksinen koster ofte rundt 200kr. Både Boots, Vitus apotek, Ditt Apotek og Apotek 1 kan sette vaksine. Du kan se ditt nærmeste apotek som kan sette vaksine her. Enkelte apotek tilbyr booking av tid på forhånd via Helseboka.

Hvem bør vaksinere seg?

Ungdom mellom 16-19 år er spesielt utsatt

Dette skyldes tettere samvær med andre, høyere alkoholinntak og deling av flasker osv.

Utvekslingsstudenter og pilgrimsreisende

  • Mange amerikanske universitet krever at studentene skal vaksinere seg
  • Påkrevd for pilgrimsreisende til Mekka
  • Anbefalt til de fleste utvekslingsstudenter

Hvor lenge varer vaksinen?

Vaksinen varer omtrent 5 år. Det tar ca. to uker fra man er vaksinert til man har fått beskyttelse.

Hvordan fungerer det?

1) Fyll inn skjema

Fyll inn vårt selvbetjeningsskjema. Det tar ca 3 minutter

2) Legen gjør en vurderering

Etter at du har fylt inn skjemaet vil én erfaren lege gå gjennom informasjonen. Våre leger har en gjennomsnittlig svartid på 20 minutter mellom kl 08-22 alle dager.

3) Rask behandlingstid

Lege skriver ut resept på vaksine. Du henter vaksinen og vaksinerer deg på apoteket. Du må kjøpe vaksinen på apoteket.

Spørsmål og svar

Dersom du ikke finner svaret på ditt spørsmål, ta kontakt via post@legevakta.no eller ta kontakt i vår chat.

Hvorfor ta vaksine mot hjernehinnebetennelse?

Smittsom hjernehinnebetennelse, også kjent som meningitt, er en alvorlig infeksjon i hinnene som omgir hjernen og ryggmargen. Denne tilstanden kan utvikle seg raskt og, i alvorlige tilfeller, føre til varige skader eller til og med være dødelig. Det er ulike årsaker til hjernehinnebetennelse, inkludert virus, bakterier, sopp, og parasitter, men bakteriell meningitt regnes som den mest alvorlige formen på grunn av dens raske forløp og potensielt alvorlige utfall.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse er et viktig forebyggende tiltak mot den smittsomme sykdommen. Det finnes flere typer vaksiner som beskytter mot de vanligste årsakene til bakteriell meningitt. Disse vaksinene anbefales spesielt for visse grupper i befolkningen som er mer utsatt for infeksjon eller som kan få et alvorligere sykdomsforløp.

Barn, spesielt de under fem år, og ungdom er blant de mest utsatte gruppene for hjernehinnebetennelse. Ungdom I russetiden anbefales også å ta vaksinen. Voksne med visse medisinske tilstander, som nedsatt immunforsvar eller manglende miltfunksjon, samt de som lever i eller reiser til områder med høy forekomst av sykdommen, anbefales også å ta vaksinen.

Studenter, spesielt de som bor på studenthybler eller i andre former for delt bolig, er en annen gruppe som sterkt anbefales å vaksinere seg. Tette boforhold kan øke risikoen for spredning av smittsomme sykdommer, inkludert hjernehinnebetennelse.

Vaksinen mot hjernehinnebetennelse kan gi beskyttelse mot de mest vanlige og farlige meningokokkbakteriene som forårsaker sykdommen. Selv om ingen vaksine gir 100 % beskyttelse, kan vaksinasjonen vesentlig redusere risikoen for alvorlig sykdom og bidra til å forhindre utbrudd av hjernehinnebetennelse i samfunnet.

Å ta vaksinen mot hjernehinnebetennelse er et enkelt skritt du kan ta for å beskytte deg selv og de rundt deg mot denne alvorlige sykdommen. Det er viktig å diskutere dine individuelle behov og risikoer med en lege for å bestemme den mest passende tiden for vaksinasjon.